for 44 år siden: “Ohio” – en sang om massakren ved Kent State universitetet

Author:

I denne måned for 44 får siden blev fire studerende ved Kent State Universitetet skudt og dræbt af medlemmer af Ohios nationalgarde. Yderligere ni blev såret. Nogle af de studerende havde protesteret mod præsidents Nixon militære kampagne i Cambodia, hvor amerikanerne sammen med sydvietnameserne foretog militære operationer i det østlige Cambodia som et led i Vietnamkrigen.

Nedskydningen af de studerende vakte en voldsom vrede i USA. Studerende i tusindvis ved de amerikanske universiteter strejkede i sympati med ofrene og lukkede universiteterne i den efterfølgende tid – og tragedien var med til at forstærke den folkelige opinion mod Vietnamkrigen og den amerikanske centraladministration.

Neil Young så fotos fra hændelsen ved Kent State i Life Magazine og skrev umiddelbart efter sangen “Ohio”, som Crosby, Stills, Nash og Young indspillede samme aften live i et studie i Los Angeles. Den blev udsendt som B-side til singlen “Find the Cost of Freedom” (Stills).

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *