Et interview – med John Doe

Author:

The first X show
JD: It was in our house, an old Victorian Craftsman-type—I don’t know if those are conflicting architectural styles; you’ll have to fact-check that. But it was in Hancock Park, [Los Angeles] on Sixth and Van Ness, where Billy Zoom used to live, and then Exene [Cervenka] and I moved in. The garage was our practice space, and we threw a party in the living room, which I think had no furniture anyway. K.K. Barrett played drums, who was in The Screamers. He was our first drummer. I think we played maybe five or six songs because that’s all we knew. And maybe somebody else played some. There were probably 40 people there. It was a big deal. No, really. It was.

Jeg blev mindet om, hvor svært det er at udføre et godt interview, da jeg læste interviewet med forfatteren, skuespilleren og musikeren John Doe på sitet A. V. CLub. Den gennemgående tråd i interviewet er: den første gang. Første album , første sang osv. Men det er ikke videre inspirerende at læse. Man burde kunne få noget mere ud af en singer-songwriter, der har været med i bands som X, The Knitters og The Flesh Eaters og har adskillige fine soloalbum på samvittigheden. Så er der mere kød på den samtale, vi finder i denne fine optagelse på radiostationen KEXP:

Fotoet ovenfor viser X – det er John Doe med den grimme t-shirt.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *