Genhør med ABBA

Author:

Helt tilfældigt kom jeg til at se det seneste afsnit af tv-temarækken Anne og Anders på sporet af det tabte land, hvor hovedpersonerne – journalisten Anders Agger og kogekonen Anne Hjernøe – var draget til Sydsverige (Halland, Skåne og Blekinge). Udsendelsen er sådan en slags patchwork af populære tv-programmer – madlavning, rejseprogram med historiske informationer og talkshow – og ganske underholdende på sit eget upræntentiøse og uambitiøse niveau, hvor man ikke vil svinge sig for højt op, hverken journalistisk eller underholdningsmæssigt. På det jævne, på det jævne, der befinder vi os godt på DR.

Men musikken kom ind over, da journalisten kom ind på sporet af ABBA og en medvirkende på akustisk guitar kastede sig over titelnummeret til ABBAs album Arrival. Det andet instrumentalnummer i ABBAs korte karriere – og stadigvæk et meget smukt stykke musik, hvor man næsten kan høre, at komponisterne har tænkt i vokale baner, da de lavede det. Man kan næsten – men kun næsten – høre de to A’ers stemmer i baggrunden…

2 thoughts on “Genhør med ABBA”

  1. den havde man næsten glemt og man kan jo i den grad høre Benny Andersson glæde ved folkemusikken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *