Endnu et dødsfald: Ben E. King – 76 år

1. maj 2015

Ben(jamin) E(arl) King sikrede sig et plads i populærmusikken store historiebog, da han var med til at komponere sange “Stand by me” (sammen med Jerry Leiber og Mike Stoller). Sangen blev et stort hit i 1961 for ham, og siden er den blevet kopieret et hav af gange – blandt andet af John Lennon.

Men ellers skal King huskes for sin indsats i vokalgruppen The Drifters, hvor han var forsanger fra starten i 1950’erne og frem til starten af tresserne, hvor han af kontraklige grunde forlod ensemblet. Herefter blev han Ben E. King og fik en fornem solokarriere, der bl.a. omfattede “Stand by me”, som blev indspillet ved lidt af en tilfældighed. The Drifters havde takket nej til sangen, og da King var i studiet for at indspille sit hit “Spanish Harlem” var der lidt tid i overskud, og så fik han lov til at indspillet “Stand by me”. A lucky punch.

King fik en lang række andre hits, fx. There Goes My Baby” og “Save The Last Dance For Me”, og høstede ialt 26 top 40 hits i perioden frem til midten af 1980e’erne. Og så sent som 2012 blev han medlem af Songwriters Hall of Fame. Han døde af såkaldt “naturlige årsager”.

I forbindelse med hans død vil John Lennons udgave af “Stand by me”, men jeg synes hans egen udgave fortjener at bliver råspillet. På grund af Kings sang – og så det der suggestive basspil, der indleder og følger sangen til dørs.

3 kommentarer

  1. Helge kommentarer:

    Ja vi er ved at blive ældre – nu dør de som fluer omkring os :-)

  2. AagePK kommentarer:

    Hodie mihi, cras tibi, som der står over Cemeterio Central, kirkegården i Sucre: I dag mig, imorgen dig.
    Og Helge: så kan vi jo bare være glade for, at insekter er ved at blive det store gastronomiske hit: lidt nytte på vej ud er da helt i orden for mig! :-)
    Men Ben’s stemme og timing var godt nok utrolig, han havde en stor plads i mit musikalske univers; via et par plader har han det stadig.

  3. capac kommentarer:

    @Helge og AagePK: Memento mori. Ja, manden med leen høster flittigt i musikkens verden i disse måneder. Og man tager sig i at tænke: Hvem bliver det næste offer, for mange er jo nået til års. Og så er der jo lidt at skrive om og erindre. Og lidt musik at finde frem fra hylderne eller på streamingstationerne. Og Ben E. King fortjener mere end et genhør.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

160 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62