Capac anbefaler: Fløjl – Opgangstid

13. september 2015

Med albummet Opgangstid afrunder bandet Fløjl (sanger og sangskriver Peter Hegård, guitarist Klaus Møller, bassist og korsagner Ronny Gregersen, tangentspiller Mikkel Sørensen og trommeslager og korsanger Ole Jeppesen) deres Amager-trilogi, der begyndte med albummet Lejlighedssange i 2005 og fulgtes op af Søndag på Amager.

I den første sang bliver der passende sagt “Farvel til Amager” – både som overordnet tematik og af sangens hovedperson, der fortæller en lille historie om nogle skæbner fra det amagerkanske. Og sangen giver også et godt – og iørefaldende – signalement af sangskriver Hegårds sangskrivning. Sangene er små afrundede episke udsnit af virkeligheden. Små skæbnefortællinger og musikalske short stories. Jeg ville gerne have citeret fra sangene, men mit anmeldereksemplar er desværre uden tekstbilag. Og det er oplagt i dette tilfælde at have sangteksterne ved hånden, selv om de synges tydeligt og klart.

Sangene skriver sig ind i en tradition, jeg ofte har fremhævet, for fortællende danske rocktekster, der mundret og ligefremt besynger sider af den danske virkelighed. En spillevende tradition, der læner sig op af amerikanske forbilleder udi i den genre – lige fra hr. Bob Dylan over Bruce Springsteen og videre til nyere arvtagere. Og musikken lægger sig også op af forbillederne. Sangene er vævet ind i ofte storladne rockarrangementer, der spiller på mange strenge. Her err masser af kor, guitarer og tangenter.

Opgangstid er på sæt og vis et klassisk rockalbum, der føjer sig til rækken af stolte danske rockalbum, der har leveret diagnoser og beskrivelser af sider af det Danmark, vi bebor. Og som sådan hører pladen (ja, trilogien) naturligt hjemme i pladesamlingen hos dem, der sætter pris på dansksproget rock. Hermed varmt anbefalet.

Fløjl. Opgangstid. Eget forlag. Udkom den 11. september

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

198 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62