45 : Led Zeppelin – III

4. oktober 2015

Janis Joplins dødsdag var også den dag, hvor Led Zeppelin udsendte deres tredje album III. Efter at have sat hard rock-dagsordenen med de to forrygende, foregående plader, valgte bandet på treeren at dykke ned i det akutiske og folkinspirerede udtryk. Det kom til at koste både anmelderroser og salg, men siden er pladen blevet rehabiliteret som et album, der for alvor viste, at Led Zeppelin ikke kun var et heavyband, men et band med et bred vifte af musikalske facetter. Min rockanmelderfavorit Robert Christgau ramte hovedet på sømmet i sin forbrugervejledning, da han om pladen skrev:

“I have always approved theoretically of Led Zep’s concept, and now the group has finally whipped it into shape. It’s amazing to realize that Robert Plant’s vocals can convey that same overbearing power when Page plays acoustic, as he does to great effect on several cuts here. No drum solos, either. Heavy.”

Ja, akustisk musik kan sagtens være heavy…

Skriv en kommentar

213 har læst indlægget