Capac anbefaler: Whores & Thieves – Silent Town

5. oktober 2015

Når bandet kalder sig Ludere og (lomme)tyve, så kunne man forvente, at musikken skrabede bunde på den sociale pyramide, hvor samfundets bærme holder til. Men det er nok trods alt en forkert association, lige som det også er en forkert tanke at tro, at Silent Town, som pladen hedder, skulle være en særlig stilfærdig oplevelse, for det er den bestemt ikke.

Silent Town er det københavnsk-holstedske bands andet udspil. Og kvintetten holder fast i deres musikalske dogme fra debutalbummet Anti Echo Chamber: Musik, der kommer så tæt på den virkelige analoge lyd, der eksisterer, inden pladestudiernes teknologi tager magten. Drømmen om sådan en “autentisk” lyd, hvor sangene så at sige bliver indspillet lige når de er skabt og som de er skabt uden filtre, er ikke ny, men også dybt sympatisk i en tid, hvor megen musik netop er et produkt at pladestudiernes troldom.

Og i Whores & Thieves tilfælde virker konceptet helt igennem overbevisende. Fra første akkord kommer kvintetten ud over rampen. Den indledende sang “I am the Cat” lægger niveauet med pågående, fræsende, huggende guitarer, centertunge trommer og en fængende melodi. Sangene på pladen er enkle og iørefaldende, tæt på det poppede, men forpligtet på rockens elementære enkelhed og usentimentalitet. Whores & Thieves ved godt, hvor de hører til i det musikalske landskab, i rocken, og det er denne holdning, der gennemsyrer pladen.

Jeg har læst, at nogle anmeldere opfatter bandet som “old school” og som “mørke” og “dystre”, men det har jeg lidt svært ved at forlige mig med. Old Scholl – bevares, hvis dermed menes, at de står ved at være et rockband, der søger ægthed i udtrykket og gerne vil optræde. Men “mørke” og “dystre” passer dårligt til det jeg høre komme ud af højtalerne: livbekræftende, kropsligt appellerende rock med solide, iørefaldende og vedkommende sange. Ganske vist strejfer den allestedsnærværende melankoli også teksterne på denne plade, men det er der ikke nogen modsætning i. Melankoli er tydeligvis et eksistensvilkår, vi deler i disse år..

Med den “svære toer” er det lykkes for Whores & Thieves at skabe et nærmest klassisk rockalbum. Den rå lyd fra debuten er trimmet lidt og er knap så flosset i kanterne, men det er ikke på nogen måde gået ud over musikkens umiddelbare appel til rockøret og -kroppen. Den går lige ind og er en af de mest overbevisende danske rockskiver fra i år. No bullshit – den rene vare. Hermed varmt anbefalet alle rockelskere.

Whores & Thieves. Silent Town. Produceret af bandmedlemmerne Christian Bonde Sørensen, Thomas Gram Callesen og Jens Refsgaard. Trechomarecords.dk. Udkom d. 28. september

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

117 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62