Mig og så tv

1. marts 2016

I år har jeg fået mulighed for at se mere tv om aftenen som følge af et andet job. Men indtil videre har det ikke været nogen fordel, for jeg synes niveauet – det informative og kulturelle -  på de danske kanaler er alarmerende lavt. Især det journalistiske niveau. Fx i et aktualitetsprogram som DR1s Aftenshowet.

Jeg synes ganske enkelt, at journalisterne er for dårligt rustede til jobbet. De er ekstremt personfikserede, de er dårligt forberedte (ingen eller mangelfuld research) og generelt er deres almenviden for dårlig. Fx hev de den nu detroniserede landbrugs- og miljøminister Eva Kjer Hansen ind i går aftes for mest af alt at sovse rundt i hendes følelsesliv i forbindelse med afgangen. Hvor det kunne være blevet et spændende indslag om de faktiske forhold i den famøse landbrugspakke (hvad der er op og ned på de famøse tal fx og betydningen for miljøet), så blev det blot en omgang føleri på niveau med de kulørte ugeblade. Og så føjer jeg virkelig, at jeg spilder jeg min tid foran tossen…

Skriv en kommentar

201 har læst indlægget