Gårsdagens film: Cilla

17. marts 2016

Helt tilfældigt kom jeg til at se den britiske tv-serie Cilla på DR i går. En miniserie om den britiske tressersangerinde Cilla Black. Og den var overraskende god.

I hovedrollen som Cilla Black finder man den meget vellignende Sheridan Smith, der bl.a. er kendt fra filmene Hysteria og Quartet, og hun udfylder rollen virkelig godt. Man følger Cilla White – senere Black – fra hendes unge år i familien i et af Liverpools arbejderkvarterer, hvor hun arbejder som skrivemaskinedame i et kendt firma, medens hun om aftenen forsøger at komme til at optræde på de lokale scener – bl.a. The Cavern og The InDoor – med de lokale bands, fx The Big Three, Rory Storm and the Hurricanes og The Beatles. Vi følger hendes vej mod successen. Og vi får den kendte historie om hendes møde med Brian Epstein og George Martin og den hurtige succes.

Ud over mange fine birollepræstationer, så byder filmen på et overbevisende tidsbillede af ungdomsliv i arbejderklassens Liverpool i de tidlige tressere og et nogenlunde realistisk billede af musikbranchen, der allerede dengang var lige dele kynisk købmandsskab og sans for musikalsk talent. Og portrættet af den S/M-orienterede bøsse Brian Epstein, der har svært ved at forlige sin homoseksualitet med en baggrund i det bedre borgerskab, virker både biografisk korrekt og overbevisende. Og portrættet af Cillas senere ægtemand og første tour-manager Bobby Willis er indfølt og ægte – og tildeler ham en afgørende rolle i Cilla Blacks karriere.

Cilla er endnu et bevis på, at englænderne kan noget særligt, når det drejer sig om at fortælle om de vist nok frodige tressere og den tidsånd og kultur, der herskede i årene op til og lige efter gennembruddet af Beatlemania. Det eneste man godt kunne ønske sig var, at DR var bedre til at reklamere for sådan en fin film, i stedet for at bruge alle reklamepengene på mere eller mindre ligegyldige danske serier, realityprogrammer og lignende åndelig smalkost. Filmen kan vist fås på dvd og bør være obligatorisk pensum for alle, der holder af Beatles-tiden og tresserne i det hele taget.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

242 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62