Capac anbefaler: Tårn – Ud ad mit vindue

17. marts 2016

TåRN

Det er lidt af et tilfælde. Jeg har stadigvæk tonerne af det britiske halvfemser-nuller-band Teenage Fanclub i ørerne, da jeg sætter odenseanske-københavnske Tårns nye plade Ud ad mit vindue på afspilleren. Og hvis man ikke vidste bedre, så kunne det sagtens tænkes, at Tårns fire medlemmer – Asger Nordtorp Pedersen (sang og bas), Erik Apollo (sang og guitar), Daniel Sheffmann (guitar og synth) og Hans Henrik Thomsen (trommer) – engang har lyttet til netop dette britiske band og lignende bands, der gør og har gjort sig inden for den udpræget melodiøse og let melankolske udgave af amerikansk og britisk (indie)rock. Og det er nok ikke en hel gal association.

I hvert fald er det lige netop i kraft af en indierock med gode, fængende melodier, ringlende guitarer, lyse, maskuline vokaler (Asger og Erik) og – ikke mindst – lytteværdige danske tekster, at de fire gutter i Tårn gør krav på lytterens opmærksomhed – og sikkert får den. For alt andet ville være uretfærdigt. Desværre er teksterne ikke optrykt på mit anmeldereksemplar (en tilbagevendende anke her hos capac: og jeg synes helt ærligt, at man – kunstnere/pladeudgivere bør gøre sig den ulejlighed, når man synger på modersmålet!), men der synges klart, så klart at man godt får et indtryk af nogle mundrette tekster, der byder på både gode historier og diskret humor.

Pladen er en debutplade, og som sådan kommer den stormende med en herlig positiv opdrift af melodiøsitet og velgørende energi i form af solskinsrock, der skubber de melankolske skyer væk fra ens hovede og fra den stadigvæk lidt grå forår. I hvert fald i overført forstand. Tårn har skåret et overbevisende debutalbum, der fortjener et stort publikum og indtager en naturlig nicheplads på danskrockens brogede landkort. Hermed anbefalet.

Tårn. Ud ad mit vindue. Produceret af Søren Jensen Buhl. NMS. Udkommer i morgen.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

150 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62