Orlando

13. juni 2016

Medens bolden rullede lystigt på de franske boldbaner og europæiske tv-skærme, tog kugler livet af et halvt hundrede mennesker og sårede endnu flere i Orlando, Florida. Endnu engang var amerikanerne og vi vidne til en tragedie, der uløseligt knyttet til den meget liberale amerikanske våbenlovgivning.

I de store medier gjorde man meget ud af at dyrke terroristforbindelsen. Og IS havde vist været ude og tage noget af ansvaret for den blodige begivenhed. Men jeg tror, man skal vare sig for at tage det for gode vare. IS kan sagtens tage ejerskab for tragedien uden direkte at være involveret. De kan have en banal PR-interesse i, at påkalde sig et ansvar. Lige som man heller ikke nødvendigvis skal overfortolke gerningsmandens sympati for IS.

Af de informationer, der kom frem, noterede jeg mig, at den unge gerningsmands far i dagene op til drabene havde oplevet den unge drabsmand blive stødt over at se to mænd kysse hinanden på åben gade. Underforstået: At det var homofobiske bevæggrunde, der fik ham til at gå ind på en natklub, hvor især homoseksuelle mødes og skyde løs. Hvis denne udlægning er rigtig, så gør det selvfølgelig ikke tragedien mindre. Snarere tværtimod. Og det understreger blot nødvendigheden af, at vi gør endnu mere for at anerkende homoseksuelles og andre ikke-heteroseksuelles ret til at leve i fred og ro. Specielt i lyset af, at mange fra indvandrermiljøerne har en religiøs og kulturel betinget homofobi med i bagagen som er uforenelig med de menneskesyn, der hersker i de vestlige samfund.

Samtidig understreger Orlando-massakren nødvendigheden af, at amerikanerne får gjort op med deres forkvaklede sammenblanding af frihedsbegreber og våbenbesiddelse. Der er ingen vej udenom, hvis vi skal undgå den slags begivenheder i fremtiden: Drop våbnene.

Opdatering: I går kom det frem, at gerningsmanden havde været ‘fast gæst’ på de homoseksuelle mødesteder i Orlando. Det understreger blot teorien om, at hans ‘terrorhandling’ ikke så meget er drevet af politiske-religiøse motiver, men snarere er resultatet af en projektion af et selvhad. Endnu et argument for, at homoseksuelle skal anerkendes – også i kulturkredse som dem, gerningsmanden stammer fra.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

95 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62