Wendy James – Racine 2

14. februar 2008

Min digitale pladepusher mente, at jeg ville være interesseret i at købe Wendy James’ nyeste cd med den kvasi-litterære titel “Racine 2“. Men foreløbig fik mailen mig blot til at tænke på bandet med det obskure navn Transvision Vamp, hvor Wendy var forsanger.
Transvision Vamp blev udklægget midt i firserne og fik en kort, hektisk popularitet i England (især). Stilen var alternativ rock med elementer af punk, art rock og glamrock-lyd i den lette, hitlisteorienterede del af skalaen. Det hjalp også på successen, at bandet havde en vakker blondine i forgrunden (à la Blondie), nemlig Wendy.
Efter en række halvstore hits gik bandets medlemmer hver til sit, og Wendy startede en solokarriere og dannede bandet Racine. Nævnes skal det også, at hun efter afskeden med Transvision Vamp kontaktede Elvis Costello for at få en hjælpende hånd med solokarrieren. Og Elvis kvitterede med at skrive alle sangene til hendes album Now Ain’t the Time for Your Tears (1993). Sådan kommer man frem i verden…

Desværre er YouTube ikke leveringsdygtig med gode Racine-optagelser, så vi må nøjes med Transvision Vamp…

Transvision Vamp – I Want Your Love
The Only One

Om Wendy James

Skriv en kommentar

283 har læst indlægget