Kampen om historien

2. oktober 2006

Som bloggens kvikke læsere nok allerede har bemærket, så er den borgerlige såkaldte “tænketank” CEPOS på banen med en bog, hvori en række borgerlige forfattere vil kaste borgerligt lys over, hvordan det såkaldte “velfærdssamfund” blev til. Blandt andet vil de gøre op med diverse socialliberale og marxistiske myter om “velfærdssamfundet”. I den forbindelse havde Jes Stein Petersen i går aftes på DR2 – Dead-line 2. sektion – inviteret Christopher Arzrouni og kulturhistorikeren Morten Thing i studiet til en diskussion. Jeg kan kun anbefale historisk og politisk interesserede at se udsendelsen, der bliver genudsendt d. 3.10. kl. 00.05 på DR2 og d. 9.10. kl. 11 på DR1. Udsendelsen var interessant ved, at den gode Morten Thing, iført ternet skjorte, brune fløjlsbukser og behagelige trainers ganske kompetent tog luften ud af den liberalistiske Arzrounis forsøg på at gøre op med blandt andet den påståede marxistiske dominans i fortolkningen af Kansergadeforligets betydning. I det hele taget fremstod Arzrouni mest af alt som en skinbarlig ideolog, der som sådan ikke helt havde styr på de faktiske historiske sammenhænge og fx hang fast i den udokumenterede myte om, at de gamle 68’ere havde sat sig på alle vigtige offentlige positioner og nu sad og mæskede sig på flæsket.

Morten Thing satte også præcist sin kritik ind ved at spørge om, hvilken “borgerlighed”, CEPOS egentlig tænkte på – og dernæst henviste til, at CEPOS kritikerne helt og aldeles overså, at deres yndlingsaversion Georg Brandes faktisk var en borgerlig intellektuel…

PS. Jeg har tænkt over termen “tænketank”. Hvorfor mon det hedder sådan? Skulle det være, fordi en tank kan være tom? Tanketom.

En kommentar

  1. Paw kommentarer:

    En tanketom tænketank. Det lyder som en præcis beskrivelse af CEPOS. Vil sørge for at se genudsendelsen i aften – ; ).

Skriv en kommentar

485 har læst indlægget