Vinylpladen er tilbage

18. marts 2008

Hvis du overvejer at skrotte din pladesamling og din gamle grammofon, så tøv en kende. For noget tyder på, at det gamle medium -vinylpladen – er ved at få en renæssance. For ganske vist daler salget af compact discs, men til gengæld er salget af vinyler gået frem – med hele 17%. I Danmark. Retro-bølgen har ramt de gamle vinyler. Salget af vinyler kan selvfølgelig ikke kompensere for indtægtstabet ved det svindende cd-salg, men det vidner om, at nye medier ikke nødvendigvis fortrænger de gamle. De bliver blot niche-produkter. I tresserne troede man også at LP’en ville fortrænge bogen…

2 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Det er en nuttet grammofon, jeg har måske set en enkelt af dem engang.
    Jeg har arvet en Lenco, som har svært ved at starte, og min gamle Technics har tabt drivremmen, jeg ved ikke om de har en fremtid for sig. Jeg ville hellere se at få overspillet/konverteret nogle af de bedste plader til Wav-filer på en CD.

    Jeg har prøvet at finde ud af, om det kan gøres nemt på Linux, og det ser ud til at jeg burde gå i gang (når jeg får grammofonen til at starte).

    Det er især en DG-indspilning med Segovia og Bach d-moll Chaconne, som jeg ville være glad for, og som jeg ikke har fundet til salg i genudgivelse; men den vinyl-version er fuldstændig ødelagt, så det er ikke en god ide. Alligevel kvier jeg mig ved bare at smide den ud; jeg er sikker på at DG kommer med en (eller måske allerede har udgivet den).

    Af andre indspilninger, fx. Andre Watt’s af Chopin’s f-moll klaverkoncert, Julian v. Karolyi’s Gnomenreigen, har jeg faktisk hørt i nogenlunde lige sÃ¥ interessante indspilninger. Det er dette lille forbehold, som gør, at man kvier sig ved at skrotte de gamle skiver.

    Men hvem har egentlig glæde af at høre dem? Man burde hellere købe en masse billetter til koncerter og ulejlige sig med at høre de nye kunstnere, som trænger til støtte og opmuntring.

  2. capac kommentarer:

    Donald: Jeg tror dine pladespillere kan repareres. Og du kan også rippe dine LP i Linux, fx med Audacity.
    Og lad så være med at smide dine gamle skiver ud. Med mindre de er helt ødelagt. Der er penge i sjældne optagelser. Og ikke alt bliver jo genudgivet på cd.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

308 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62