Exit Morten Grunwald – 83 år

15. november 2018

Endnu et af de store træer er faldet i det danske kulturlandskab. Denne gang er det skuespilleren m.m. Morten Grunwald, der er død efter nogen tids kræftsygdom, 83 år gammel. Og i nekrologerne og de nekrografiske kommentarer nævnes selvfølgelig hans rolle i filmserien om Olsen-banden og hans rolle som tegnelærer for Maude i nationalklenodiet, tv-serien Matador . Men jeg synes også, vi her på falderebet skal nævne, at Grunwald også stod for det moderne og eksperimenterende, både inden for film og teater. Han var i en årrække leder af Bristol-teatret, hvor han dyrkede det modernistiske og eksperimenterende. Men også i film før Olsen-Banden var præget af moderne filmideer. Det gælder fx James Bond-pasticherne om Frede – Slå først Frede og Slap af Frede, der bar præg af tresserne eksperimenterlyst inden for filmens verden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

118 har læst indlægget
15,007