50: The Kinks – The Kinks are the Village Green Preservation Society

22. november 2018

Samtidig med Beatles’ hvide album udkom også The Kinks conceptalbum The Kinks are the Village Green Preservation Society. Det fik slet ikke en modtagelse, der kunne måle sig med Beatles’. Albummet gjorde sig ikke på hitlisterne og solgte heller ikke stort. Til gengæld fik den positiv omtale hos de fleste kritikere, og albummet er med årene blevet et af Kinks’ bedst sælgende album overhovedet. Først blev det dyrket som kultplade og siden tog mainstreampublikum pladen til sig.

En mulig forklaring på pladen manglende gennemslagskraft i 1968 er, at den er typisk Ray Davies med sine nostalgiske sange om sangskriverens elskede England. Og det faldt lige som ved siden af tendens til eksperimenterende nytænkning i det herrens år 1968. Til gengæld var det udtryk for Ray Davies’ store format som sangskriver.

Også denne plade udkom på denne dag – og er blevet genudsendt i (endnu) en jubilæumsudgave.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

64 har læst indlægget
14,851