Capac anbefaler: Toft Olsen – Special

Author:

For mindre end et år siden havde jeg den udelte fornøjelse at anbefale Toft Olsens Four. Og nu er opfølgeren Special så ude. Og igen er der tale om crooner-jazz fra bedste hylde.

Opskriften er den samme som på forgængeren. En udsøgt blanding af standards (Porter, Young, Geshwin og – ja – Mathisen og Chaplin) og så en lille håndfuld selvkomponerede numre, hvor Toft står for  musikken og Mark Davies for teksterne. Og igen – som sidst – er det numre af så høj kvalitet, at de ikke falder igennem i sammenhæng med klassikerne.

Holdet bag Toft Olsen er det samme som sidst – Thomas Vang (bas), Morten Lund (trommer) og Heine Hansen (piano) – og de spiller indforstået og leverer en loyal og smuk bund for Olsens stemme, der – hvis jeg ikke tager fejl – står lidt længere fremme i lydbilledet end sidst, såmtidig med, at der er plads til at instrumenterne kan udfolde sig relativt frit, især i de passager, hvor Olsens stemme tier.

Og igen er der tale om en produktion (af Toft Olsen selv), der skærer ind til benet og er helt rent i sit udtryk – for at lade musikken og stemme tale. Det er bare som det skal være på en plade af den slags.

Det er ikke en plade, der lægger mange nye alen til forgængeren, men som denne er det en skøn plade, der er den bedst tænkelige ambassadør for crooner-jazzen. Så hvis man er til den slags, så er der ingen grund til at holde sig tilbage. Hermed varmt anbefalet.

Toft Olsen.Special. Produceret af: Toft Olsen. AarhusArt. Er udkommet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *