1969: Jazz Bilzen

22. august 2019

Men også i Europa var der festivaler, der kunne konkurrere med Woodstock. Bob Dylan tog til Isle of Wight, og i Belgien afviklede man Bilzen Jazz, der havde været en stor musikalsk begivenhed siden 1965. Oprindeligt var det en ren jazzfestival, men hurtigt transformeredes den til at omfatte alt muligt andet, fra skiffle til punkt og reggae.

I 1969 optrådte Deep Purple, Shocking Blue, The Moody Blues, Soft Machine, Bonzo Dog Doo Dah Band, The Move og Blossom Toes. Bilzen festivalen bliver af mange betragtet som en slags urfestival for alle europæiske festivaler. Den ophørte i starten af firserne, fordi arrangørerne var trætte af ballade på festivalen og problemer med sikkerhed osv. Og også problemer med at finde de rigtige sponsorer. I stedet fik man så Rock Werchter, en stor festival, der kører endnu i byen Werchter i Belgien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget
15,018