50: Isle of Wight

31. august 2019

Og det er halvtreds år siden, Isle of Wights 1969-udgave blev afviklet i Wooton Bridge med følgende kunstnere på scenen: The Band, Blodwyn Pig, Edgar Broughton Band, Joe Cocker, Bonzo Dog Doo Dah Band, Bob Dylan, Family, The Who, Free, Mighty Baby, The Moody Blues, The Nice, The Pretty Things og Third Ear Band. Ikke mindst Bob Dylans optræden blev legendarisk. Dels, fordi den markerede hans fravær ved Woodstock Festivalen, og dels – selvfølgelig – på grund af musikken.

Isle of Wight startede i 1968 som en modkulturel festival, og i 1970 samlede den så mange mennesker, at de britiske parlamentarikere følte sig nødsaget til at lave en særlig lov, der forbød forsamlinger større end 5000 personer på øen – med mindre man havde søgt særlig tilladelse til det.

Isle of Wight genopstod i 2002 og har eksisteret lige siden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

35 har læst indlægget
15,019