Talking Heads og B-52’s

24. oktober 2020

I sin bog om Talking Heads kommer Chris Frantz ind på forholdet til Athens-bandet The B-52’s. Sammen med Ramones er B-52’s det band, Talking Heads får det næreste forhold til. Blandt andet illustreret af den kendsgerning af Chris Frantz og fru Tina Weimouth er en del af B-52’s ved nogle af deres koncerter. Blandt andet en stor koncert i Brasilien med over en million publikummer. Og så fortæller Frantz, at B-52’s får den idé at lade David Byrne producere et af bandets album, Mesopotamia. Desværre lever det album ikke op til den salgssucces, bandet har haft tidligere. Hvilket er lidt svært at forstå, hvis man sætter pladen på. Den lever helt op til B-52’s særegne udgave af new wave. B-52’s vender dog stærkt tilbage i 1989 med albummet Cosmic Thing og singlehittet “Love Shack”.

Frantz fortæller også om det smertelige tab af guitaristen Ricky Wilson – broder til sangerinden Cindy – der dør i oktober 1985 af AIDS-relateret sygdom, som han har holdt skjult for alle lige indtil sin død.  Frantz er så berørt af Wilsons død, at han ikke kan holde tale ved begravelsen og bryder helt sammen.

https://youtu.be/QHbu38L9NiI

Skriv en kommentar

31 har læst indlægget