David Lindley og Kaleidoscope

28. juli 2008

Musikeren David Lindley (se forrige indlæg) slog for alvor igennem i halvfjerdserne, hvor han Los Angeles-musikmiljøet og spillede sammen med folk som Jackson Browne, Linda Ronstadt, Warren Zevon, Crosby & Nash, Ry Cooder og mange flere. Men allerede inden da havde han gjort sig bemærket som medlem af Kaleidoscope (ikke af forveksle med det engelske band af samme navn), der dyrkede en psychedelisk inspireret multietnisk musikform. Ret udsædvanligt for den tid hentede de stor inspiration i mellemøstens musik. Ud over Lindley selv bestod bandet af Solomon Feldthouse, Chris Darrow, Chester Crill and John Vidican. Fra 1967 til 1970 indspillede gruppen fire albums: Side Trips (67), A Beacon From Mars (68), Incredible! Kaleidoscope (69) og Bernice (70). Undervejs blev Vicidican og Darrow erstattet af Paul Lagos og Stuart Brotman (der havde en fortid i Canned Heat). Det skal også nævnes, at bandet bidrog med to numre til soundtracket til Michelangelo Antinionis tresser-kult-film Zabriskie Point og dannede backing for selveste Leonard Cohen (fx på So Long Marianne).
Bandet er blevet gendannet i 1976 og i halvfemserne. Lindley var dog kun perifert med ved den første gendannelse. Han havde sine egne projekter at se til, blandt andet bandet El Rayo-X.

Kaleidoscopes plader kan godt være lidt svære at få fat i – og derfor til forhøjede priser. Men der findes et par gode compilations rundt omkring i internetbutikkerne.


Kaleidoscope – Lie To Me – ren tresserstemning…

Interview m. David Lindley (der også spiller…)

Skriv en kommentar

207 har læst indlægget