Ukraine og den ‘intellektuelle bankerot’

13. marts 2022

Fredsforsker: »Jeg er dybt chokeret og bekymret over det her forsøg på at presse russerne helt op i et hjørne«

Sådan lyder rubrikken i dagenes udgave af Politiken, hvor den anerkendte fredsforsker Jan Øberg hudfletter Vestens håndtering af konflikten i Ukraine. Og den er værd at læse, fordi den fremhæver stort set alle de svagheder Vestens politik har og alle de mangler, den har. Desværre forhindrer en betalingsmur, at man kan læse artiklen. Hvis man ikke er abonnent eller ønsker at betale for adgang, kan man – forudsat man bruger Facebook – få et særdeles fyldigt referat hos musikeren Arne Würgler, der ‘sakser’ det væsentligste fra artiklen. Og det er værd at læse, hvis man som overtegnede ønsker et radikalt andet syn på krisen – med hovedvægt på en fredelig løsning.

 

Læs også interviewet med den altid kritiske Noam Chomsky – på dansk – her.

Læs også Jan Øberg i Kristeligt Dagblad (kræver blot en emailtilmeldelse for at kunne læses – tak til Hugin for oplysningen)

Fredsforsker: “Nato har uden grund ekspanderet helt op under Ruslands skørter”

Skriv en kommentar

35 har læst indlægget