Musikalsk inspiration nu om stunder

4. april 2022

Engang kunne man høre ny musik i radioen. Det var dengang, der var FM-radio og Danmarks Radio tog det nogenlunde alvorligt at orientere lyttere om, hvad der udkom på plade inden for alle genrer. Dernæst kunne man læse anmeldelser i de store aviser, og man kunne også gribe til udenlandske tidsskifter og deres omtaler.

I dag med internettet ser det ganske anderledes ud. Radioen har forlængst forladt den del af public service, aviserne anmelder stort set ikke mere (med enkelte undtagelser, f. eks. Klaus Lynggaard i Weekendavisen en gang imellem) og antallet af udenlandske musikmagasiner skrumper ind. Og så er der jo vort eget kommercielle Gaffa, der også leverer nogle kortfattede skud fra hoften. Men ellers!?

Så må man ty til internettets muligheder. Og ser man bort fra de gængse sider – Rolling Stone, Mojo, Uncut osv. – så kan man jo også lade sig inspirere af musikforbrugere. Jeg har allerede nævnt og fremhævet danske Trinelise Væring, der anbefaler musik flere steder, f. eks. på Spotify og på POV International. Og hun har en bred musiksmag og er ganske godt informeret om nyt. Hendes seneste indlæg kan læses her.

Selv holder jeg mest af de blogs og steder, hvor musikforbrugere anbefaler musik, de selv holder af, uden hensyn til, om det er ny musik eller musik, der ikke længere er i nyhedsstrømmen. Nogle gange får man rigtig gode tips fra den kant. Et eksempel er arkitekten og musiksamleren Brendon Snyder, der på Youtube kører flere serier af musikomtale, f. eks. hvad har modtaget med posten, hvad man kan finde i en bestemt butik eller plader fra hans imposante samling på omkring 11000 plader. Der er ikke tale om deciderede anmeldelser, men små ofte begejstrede omtaler af stort og småt. Og man løber ind i mange navne man ikke har hørt om. Du kan finde Brendons side her.

Et andet eksempel er Youtube-siden for pladebutikken m. m. Amoeba, hvor forskellige kunstnere får lov til at anbefale musik under overskriften What’s in my bag. Ideen er, at kunstnerne får lov til at gå rundt i den store butik og udvælge 5-10 plader, som de så omtaler. Og det er meget inspirerende. Siden finder du her.

Der er selvfølgelig mange andre sider. Og jeg vender måske tilbage til nogle af de (efter min mening) bedste af dem.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

26 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62