The Flying Lizards – igen, igen

24. april 2022

Jeg har med jævne mellemrum omtalt The Flying Lizards, der i 1976 bragede igennem new wave-muren med deres excentriske udgave af Barrett Strongs “Money“, som The Beatles som bekendt også har fortolket. Og for nogen tid siden faldt jeg over en opsamling med noget af Flying Lizards produktion, dvs. de to første album – det eponyme fra 1980 og opfølgeren Fourth Wall fra 1981 (begge kom på Virgin) – plus det løse. I 1984 kom også Top Ten, der som titlen antyder består af coverversioner af James Browne, Leonard Cohen m.fl., der alle er udsat for Flying Lizards skæve, dekonstruktive tilgang. Og så sent som i 1994 kom The secret dub life of the Flying Lizards., hvor der leges med dub-genren.

Men dermed var det også mere eller mindre slut for det projekt. Trods fine anmeldelser kneb det med pladesalget, og det kan jo dræbe ethvert musikalsk projekt.

Det er “Money” Flying Lizards huskes for. Og det er lidt en skam, at alt det andet, skal stå i skyggen af denne fine sang. For David Cunninghams projekt er interessant ved sin minimalistisk-dekonstruktive niche i new wave-bølgen. Og så var projektet legestue for en række gode navne i den britiske rock, fx Robert Fripp og Steve Beresford. The Flying Lizards kunne godt fortjene en lille boksudgivelse med det hele.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

18 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62