Penina: Da Paul McCartney gav en sang væk i Portugal

Author:

Jeg læser langsomt Barry Miles biografi om vennen Paul McCartney. Indtil videre forekommer den at være solid, forstået på den måde, at Miles holder sig til de tørre facts – fx om byen Liverpools udvikling i årene op til Paul McCartneys fødsel og barndomsår – og til lange citater fra hestens egen mund. Biografien er – mig bekendt – ikke på nogen måde autoriseret, men forekommer alligevel – til forskel fra mange andre – at være nogenlunde troværdig. Og det er dog noget.

Og så falder jeg over en af disse hersens anekdoter, som fænomenet Beatles er fuld af og som ikke nødvendigvis behøver at komme med i nogen biografi, men som på den anden side godt kan indeholde et lille glimt af information eller endog sandhed. Det drejer sig om dengang i 1968, hvor Paul McCartney faldt i snak med nogle portugisiske musikere på en bar og endte med at improvisere en lille sang til dem. Et lille billede på mandens kreativitet og generøsitet. Gør med den sang, hvad I vil – underforstået: Der er meget mere, hvor den kom fra.

Penina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *