Van the skiffle man

27. maj 2023

Før der var punk, før der var beat, før der var Rhythm and Blues – i *England – var der skiffle. The Beatles udsprang af skiffle, nemlig John Lennons Quarry Men. Og en lang række andre musikere fra samme generation og Lennon og McCartney begyndte deres musikkarriere som skifflemusikere. Den tids – efterkrigstidens og ikke mindst halvtredsernes – svar på punken – en musik skabt af unge mennesker, der ikke alle kunne håndtere et instrument, men lærte det hen ad vejen. Kunne man ikke spille guitar, bas eller tromme, så kunne man sikkert håndtere et vaskebræt med mors fingerbøl.

Historien om skifflemusikken har Billy Bragg fortalt i sin bog How skiffle changed the world. Skiffle, importeret til England fra Amerika sammen med jazz-musikken. Men i modsætning til den en musik, som alle kunne deltage i – og gjorde det.

Og derfor kan det ikke undre, at Van Morrison, der også begyndte i skiffle, på sit seneste album er vendt tilbage til netop skifflemusikken. Tilbage til rødderne kunne man sige, og nej, det var ikke først og fremmest the blues, men skiffle.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

17 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62