Arbejdsløshedens svøbe…

18. august 2008

Selv om capac for tiden arbejder mere end 45 timer om ugen, så er arbejdsløshedens spøgelse ikke forsvundet fra min horisont. I går snakkede jeg med en god nabo, der er kommet i vridemaskinen. Selv om hun er veluddannet akademiker er hun endt nederst i systempyramiden som socialklient. Og man har “tilbudt” hende en ulønnet, femmåneders erhvervspraktik som kassedame – uden løfte om ansættelse bagefter. Hvordan var det nu, det var: Der er masser af jobs derude! Ikke? Men man har ikke tillid til, at en akademiker kan klare mosten som kassedame!?
Og så hørte jeg en socialdemokrat i radioen. Han kunne ikke afvise, at det gamle lønmodtagerparti igen vil være med til at forringe de lediges situation. Hvis bare det gav mere arbejdskraft. Hvis interesser er det nu lige Socialdemokraterne tjener? Jeg spørger bare.
Og endelig kunne man i det seneste nummer af Magisterbladet læse en absurd københavernerhistorie om individuel jobvejledning, der blev forvandlet til masseinformationsmøde og vilkårlig nedladende behandling af de fremmødte.
Så længe politikerne mener, at det er i orden at behandle mennesker på den måde, man behandler ledige på, så bliver verden sandsynligvis ikke et bedre sted at være i…

4 kommentarer

 1. Bente kommentarer:

  Det er heldigvis rigtig længe siden, jeg selv har siddet i (arbejdsløsheds-)saksen. Men jeg har et par veninder (veluddannede akademikere!), der jævnligt slås med systemet og kan fortælle de mest horrible historier. Og nej, respekt for mennesker er det sgi svært at få øje på! Men mistænkelighed og mistro trives i bedste velgående. Det er for lavt!

 2. capac kommentarer:

  @Bente: Ja, og man kan ikke lade være med at tænke: Hvis de tænker sådan om de ledige, hvordan tænker de så om alle os andre !

 3. Carsten Agger kommentarer:

  “Hvis interesser er det nu lige Socialdemokraterne tjener?”

  Som i kammerat Napoleon – socialdemokraterne har forlængst sat sig ved siden ad de andre svin. De er ritmestre som Claus Hjort Frederiksen og alle andre, desværre.

 4. capac kommentarer:

  @Carsten Agger: Ja, det er en meget god sammenligning. Svinene i Kammerat Napoleon. Og nu vil SF ogsÃ¥ være “ansvarligt” parti! Hvor skal det ikke ende! :-(

Skriv en kommentar

197 har læst indlægget