Capac anbefaler: Mansfield – For All The Right Reasons

Author:

I 2020 kom Mansfield flyvende ind i mine og andres ører med deres charmerende album Star-Crossed Lovers, der afslørede bandet som  mere end kapable arvtagere og videreførere af den musikalske strømning, der går fra tressernes beatmusik og videre frem til dennes arvtagere i britpoppen. En strømning, der har dyrket popmusikkens forkærlighed for den gode melodi, lækre vokalarbejder og en bund af rock og rul. Og her fire år senere er Mansfield igen ude med et album – For All The Right Reasons – der ubesværet tager tråden op fra forgængeren og byder på elleve nye sange. der er støbt i den gamle skabelon, men som også med erfaringen og udviklingen har fået større vingefang i såvel det musikalske udtryk som i tekstuniverset. Og som albumtitlen antyder, så handler det på denne plade netop om at fortsætte i de velkendte spor, blot med alle de ekstra lag, som erfaringerne som optrædende band og studieindspillende sådan tilfører det endelige udspil.

Teksterne kredser om velkendte temaer – ikke mindst ‘du og jeg’ – med er en anelse mere introverte end på debutalbummet. Også på den led forfølger Mansfield – der stadigvæk er Christian Stage (sang, guitarer, mellotron, tangenter og slagtøj), Mads Havelund (guitar, sang), Mathias Wedeken (bas) og Filip Gulløv (trommer, sang) – traditionens udviklings- og modningsprocesser.

Med hjælp fra nogle musikalske venner – Anders Holm Mortensen (bas), Johanna Hugadottir, Elisabeth Bak Cedermann, Rose Gunilla Ekstrand og selveste Caper Clowns – har Manfiels igen skabt en god snes velgørende indie-pop-sange, der både har hitkvaliteter (og derfor kalder på alskens playlister) og den der særlige homogenitet, der skal til for at få et album til at hænge sammen som en harmonisk og kvasi-tematisk helhed. Mansfield har med andre ord gjort det igen – lavet en helstøbt, velfungerende plade, der gør traditionen ære og appellerer til vor tids publikum i alle aldre med samme forlokkende kvaliteter som man finder og fandt hos deres forgængere. Hermed varmt anbefalet af capac.

Mansfield. For All The Right Reasons. Producer: Morten Bue. DME. Er udkommet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *