Dødsfald: Francoise Hardy – 80 år

Author:

Manden med leen hugger dybt i disse dage. I søndags forsvandt Alex Riel. Og nu kan man så læse, at Francoise Hardy er død i en alder af firs år. Dødsårsag: lymfekræft.

Francoise var fransk, smuk og elegant og blev et af de førende navne i den særlige franske genre, der kaldes yé-yé og som var markant i fransk popmusik i tresserne især. Med sangen “Tous les garcons et les filles” slog hun alvorlig igennem i 1962. Ikke alene i hjemlandet, men også – og ret usædvanligt – uden for Frankrigs grænser, blandt andet i lille Danmark. Og det kastede flere hjemlige hits af sig. Og en optræden – for Monaco – i datidens Melodi Grand Prix i 1963.

Successen sikrede hende en lang karriere med publikum rundt omkring i Europa og også udenfor. Og hun sang både på fransk og engelsk. At hun også forstod at føre sig frem som cool fransk kunstnerinde med tidens modedesign og fotografisk iscenesættelse af de bedste af tidens fotografer øgede kun hendes popularitet og succes.

Selv om hun var aktiv som kunstner helt frem til det sidste årti så faldt hendes popularitet lidt fra slutningen af halvfjerdserne og frem. Hun forsøgte sig frem med forskellige musikalske retninger, men ikke med samme udbytte som i de unge år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *