Dødsfald: Frode Veddinge – 1940-2024

Author:

Frode Thøger Veddinge var en af de mange stemmer, der var med til at forme tressernes folkemusikopbrud. Han blev tidligt tilknyttet det kendte spillested Purple Door i København, men egentlig var hans karriere som folkemusiker især knyttet til Århus og det østjyske. I tresserne og halvfjerdserne frekventerede han en række af de århusianske spillesteder med sin særlige eklektiske udgave af folkemusik som omfattede mange gamle viser, fortolkninger af andres sange og selvdrejede sange. Gennem årene blev det til omkring en snes albums. Frode tilhørte hverken den politiske del eller den traditionalistiske del af dansk folkemusik, men havde bare lysten til og glæden ved at synge og spille folkemusik. Den 28. juni i år døde han i Spanien, hvor han havde levet siden 2010. Han blev 84 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *