Søndagsøl: Ørbæk Weissbier Hyldeblomst
19. oktober 2008Kan man komme honning i en ale, kan man vel også tilsætte hyldeblomstsmag til en Weissbier. Det har det lille bryggeri Ørbæk forsøgt. Da jeg både holder af Weissbier og af hyldeblomstsaft, så var det et oplagt valg til denne søndag. Og den skuffede da heller ikke, for øllen har både weissbierens frugtagtige, syrlige smag og en klar smag af hyldeblomst. En forfriskende øl, der egner sig til at drikke uden tilbehør. Det eneste, der trækker lidt ned og får mig til at vælge en Erdinger Weissbier næste gang( det skal være Weissbier) er, at den virker en kende vandet eller tynd i smagen…
19. oktober 2008 kl. 16:53
Du er vel ikke ude i noget snavs, vel? Jeg mener, både øl lørdag og søndag;)
19. oktober 2008 kl. 17:47
@Sifka: Overhovedet ikke, HIK!
19. oktober 2008 kl. 18:09
– den holder jeg ogsÃ¥ meget af :-)
19. oktober 2008 kl. 18:42
prøv deres Peach Beer – super frugtig & feminim ;-)
19. oktober 2008 kl. 19:58
Jeg stod faktisk og vaklede mellem de to. Feminin, hm….
20. oktober 2008 kl. 08:01
Den skal da vist prøves ved lejlighed. Jeg kan godt forestille mig, at hyldeblomster klæder en hvedeøl. De er i hvert fald gode i mjød.
21. november 2008 kl. 22:29
Jeg kan i allerhøjeste grad tilslutte mig bedømmelsen af denne øl. Jeg synes dog ikke den er decideret vandet i smagen. Diskret vil jge hellere kalde det. Den er særdeles velegnet til at nyde på en sommerdag. Og alle andre tider for den sags skyld.
En af de bedre hvedeøl jeg har smagt. Rart at få en dansk hvedeøl der ikke smager af et franskbrød.
22. november 2008 kl. 00:57
C. Lylloff: ja, vi kan nok blive enig om, at den vil passe fint til en sommerdag. Vandet eller ej…