Kvindesnak

28. november 2006

Vi er glade for videnskabelige undersøgelser her i bloggen. Det er rart at få empirisk dokumentation og underbyggelse af svage teoretiske antagelser – eller at få overraskende indsigter fx i den menneskelige natur. I dag kan den dybt seriøse engelske avis Daily Mail åbenbare, at kvinder snakker tre gange så meget som mænd! Som samboende med to af slagsen (plus gravhunden, som er af hankøn), så har det undertiden foresvævet mig, at det kunne være svært at få indført et ord nu og da.
Undersøgelsen er foretaget af en gammel kending af denne blog, nemlig Dr Luan Brizendine, der tidligere har påvist, at mænd kun har én ting i hovedet, og det er ikke deres nye firhjulstrækker… Luan har udsendt bogen The Female Mind, hvor hun fremlægger sine epokegørende resultater, fx at kvinder bruger ca. 20.000 ord om dagen, hvorimod mænd kun kan få op til 13,000 ord over deres læber. Af studiet fremgår det også, at kvinder bruger flere hjerneceller for at få produceret hele denne ordflom. Se, se, hvem havde troet det!? Og for at det ikke skal være løgn, så har Luan Brizendine også fundet ud af, at kvindernes hjerneaktivitet udløser en flod af stimulerende kemikalier, der beruser dem på en måde, der kan sammenlignes med et herointrip. Det forklarer jo et og andet, ikke?! Denne fornøjelse har mændene ikke, og det skyldes – hævder vores feministiske psykiater – det fæle hormon testoteron, der allerede ødelægger mænds hjerner, medens de ligger som fostre i moders mave. Så de ved ikke engang, hvad de går glip af. Måske har vi også forklaringen på, hvorfor mænd, som bekendt, foretrækker at være tavse, når diskussionerne bliver for ophedede i parforholdene!? Kvinderne får afløb for deres følelser – og en lystgevinst oveni – medens mændene blot skal anstrenge sig for at sige noget, der er værd at lytte til.
Luan, der som nævnt er erklæret feminist, mener, at hendes egen videnskab modsiger nogle af hendes (tidligere) feministisk-politiske holdninger. Og det er jo kun godt.
Det skal også nævnes, at der er andre forskere, der mener, at snakkesaligheden også har med miljø og opdragelse at gøre.
Interessant er det også at læse den række kommentarer, der er til artiklen, fx denne fra Mike : “Betyder det, at kvinder er 100% mere ansvarlige for den globale opvarmning, fordi de producerer mere kultveilte?”. Det må yderligere forskning kunne på- eller afvise…
Og den musikalske forbindelse – Elvis Costellos Girl Talk:

There are some things you can`t cover up with lipstick and powder
I thought I heard you mention my name, can`t you talk any louder ?
Don`t come any closer, don`t come any nearer
My vision of you can`t get any clearer
Oh, i just want to hear girls talk
I got a loaded imagination being fired by girls talk
But I can`t say the words you want to hear
I suppose you`re going to have to play it by ear
Right here and now

Girls talk and they want to know how
Girls talk and they say it`s not allowed
Girls talk, if they say that it`s so
Don`t you think that I know by now

That the word up on everyone`s lips
Stick that you`re dedicated
Though you may not be an old fashioned girl
You`re still going to get dated
Was it really murder ?
Were you just pretending ?
Lately I have heard you are the living end

Girls talk and they wanna know about her
Girls talk, they wanna know if I care
Girls talk and they wanna know where
Girls talk girls talk

Skriv en kommentar

568 har læst indlægget