“Forskning foregår på engelsk” – Herre Jemini!

23. januar 2009

På vej gennem de tomme gader i sneslud hørte jeg Mogens Jensen fra Socialdemokratiet og Helge Sander, minister for Venstre, diskutere universiteternes “forpligtelse” til at undervise på engelsk. Jensen mente, at det skulle nedfældes i universitetsloven. Sander mente, at universiteterne godt selv kunne finde ud af det. Og Jensen gentog flere gange, at ‘forskning foregik på engelsk’.  Så er det jeg spørger: Foregår al relevant forskning på engelsk? Hvad med tysk, fransk, spansk, russisk, japansk, kinesisk osv. Kommer al det i anden række? Er det ringere forskning end engelsksproget? Det lød grangiveligt, som om hr. Jensen overhovedet ikke kunne se andet end engelsk.
Da jeg blev immatrikuleret ved det humanistiske fakultet i århus i 1973 skulle man have læsefærdigheder i tre hovedsprog: engelsk , tysk og fransk/spansk/russisk. For at sikre en vis bredde i orienteringen.  I dag kan de studerende efter sigende nøjes med engelsk.
Det er beskæmmende…

Skriv en kommentar

170 har læst indlægget