David (Fathead) Newman er død, 75

23. januar 2009

I denne blog prøver vi på at huske dem, der står bag stjernerne. Musikerne, sangskriverne, producerne osv. For uden dem, ville tingene lyde anderledes. Forleden omtalte jeg saxofonisten King Curtis, der blandt andet blæste for Aretha Franklin. Og i dag tikker meddelelsen om Ray Charles’ saxofonist, David Newmans død ind i bloggen. Fra 1950’erne og frem til starten af halvfjerdserne var David Newman med til at sætte sit umistelige præg på Ray Charles’ indspilninger med sin velmodulerede, bløde R&B-saxofon. Hans soli tilførte Charles’ sange en ekstra dimension. Hør fx “I Got A Woman” eller “Talkin’ Bout You”. Ved siden af sit arbejde med Charles – og i samarbejde med samme – begyndte han også sin egen karriere som bandleader. Det førte i første omgang til den her afbildede grammofonplade. Flere fulgte efter, og Newman arbejdede sammen med andre store kunstnere som fx Dr. John, B.B. King, Aretha Franklin og Donna Hathaway. Nu er saxofonen tavs. Hvil i fred.

Skriv en kommentar

166 har læst indlægget