Dement velfærd

26. marts 2009

Der er mange forstemmende nyheder i dagens løb. Men en af denne dags nyheder gjorde et særligt indtryk. Det er kommet frem, at man på plejehjem rundt om i landet – blandt andet her i århus (Tilst) – vækker demente ældre om natten for at tage dem i bad og iklæde dem deres tøj. Begrundelsen skulle være den, at det ville lette de ansattes arbejde i løbet af dagen. Heldigvis har nogle ansatte afvist denne praksis. Og nogle har endda taget deres gode tøj og har forladt jobbet. Al ære og respekt for dette mod og denne konsekvens.
Sagen er endnu et eksempel på, at velfærd i vores samfund primært måles i kroner og ører – og underordnes bureaukratiske og administrative hensyn… Beskæmmende.

4 kommentarer

  1. klaus kommentarer:

    der er efterhÃ¥nden mange gode argumenter for at dø i en fart …

  2. capac kommentarer:

    @klaus: Men de kan regne med at få ballade til det sidste herfra! (ps. har du mærket noget til Avast?)

  3. Tina Charlotte Møller kommentarer:

    Kvalmende. Hvordan kan noget menneske overhovedet komme på en sådan idé?

  4. capac kommentarer:

    @Tina Charlotte Møller: Det er netop tankegange bag, der er “kvalmende”. Jeg vil tro, at lederne vil fremstille deres praksis som “økonomisk-ansvarlig” og i den dur… Strukturel vold.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

177 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62