Chris Bell – “I am Cosmos” – de luxe

20. oktober 2009

>Chris Bell er en af rockens unge døde talenter. Kun 27 år fik han i denne verden, inden han på vej hjem fra familiens restaurant i East Memphis kørte ind i en lysmast med sin Triumf TR-6 og endte sine dage.

Men Bell var her længe nok til at sætte sig spor, der stadigvæk kan følges i musikken. Sanger, sangskriver og guitarist i den sagnomspundne powerpop-gruppe Big Star, hvor han sammen med en anden legende, Alex Chilton, skabte musik, der inspirerede mange efterfølgende grupper. Allerede efter den første plade, #1 Record, forlod Bell bandet, men bidrog dog med musik og tekstmateriale til opfølgeren Radio City.

Efter Big Star indspillede han et album, I Am The Cosmos, som cementerede hans position som en af sin generations bedste sangskrivere. Bell var musikalsk set et barn af tressernes engelske beat-musik. I sine læreår – han begyndte at spille som 12-årig – var det Beatles, Kinks, Who, Yardbirds osv., der var forbillederne for den unge knægt. Blandt andet i bandet Jynx. Og inspirationen fra de engelske bands forblev den væsentligste inspiration til hans sangskrivning helt frem til hans alt for tidlige død.

Nu får man for alvor mulighed for at studere denne indflydelse på hans soloarbejde, idet Rhino Records udsender en såkaldt “håndlavet” udgave af solopladen I Am The Cosmos, suppleret med en hel cd fuld af alternative versioner, miksninger og ufærdige projekter. Blandt de lækkerbidskner man kan lytte til er den efterspurgte single “You And Your Sister”, hvor Chris synger duet med Alex Chilton, optagelser med grupperne Icewater og Rock City, som var forløbere for Big Star og meget andet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

209 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62