17. oktober 2019 arkiv

Da jeg hilste på Tom McEwan… ned ad erindringens snævre sti

17. oktober 2019

Et foto af afdøde pedal steel virtuos m.m. Sneaky Pete Kleinow sendte mig tilbage til dengang Flying Burrioto Brothers (som Pete var en del af) gæstede Stakladen i Århus. Det var – fortæller researchen mig – d. 30. april 1975. Jeg havde boet knap to år i Århus og Stakladen var koncertstedet for mig.

Brødrene var forsinket, så koncerten med dem kom sent i gang. Men der var “opvarmning”, som det hed. Dels spillede Culpepper’s Orchard. Og i en pause kom Tom McEwan (trommeslager) hen til mig, fordi han ville have ild i cigaretten. Det kunne jeg som passiv ryger ikke hjælpe med, men så fik jeg da hilst på ham. Og også det britiske pubrockband Kursaal Flyers spillede. Jeg tror, det var den generelle interesse for punk og new wave, der havde fået dem til landet, for de var mest kendt i hjemlandet, hvor de havde en vist renommé som netop pub rock band. Et band med en eklektisk musiksmag og farverigt show. De havde et enkelt hit (se nedenfor).

Det var også dengang, at chillummerne generøst blev sendt rundt mellem rækkerne til fælles fornøjelse. Som ikke-ryger nøjedes jeg med det, der var i luften – og det var så rigeligt. Og det blev sent ud på natten, inden det amerikanske country rock band takkede af. Siden dengang er Sneaky Pete Kleinow død (2007) og det samme gælder for Gib Gilbeau (violin og andre strenge, 2016).