6. oktober 2019 arkiv

Ginger Baker – Cream – er død, 80 år gammel

6. oktober 2019

Nej, det kom ikke som nogen overraskelse. Nyheden om Ginger Bakers hospitalisering for nylig var et forvarsel om hans død. Og nu er det så sket. Lad nekrologerne blomstre!

Danmarks første kvindelige musikjournalist

6. oktober 2019

[Foto  lånt fra nedenfor omtalte artikel i Journalisten. Fotograf: Erik Skriver. Helle Hellmann ser man yderst til højre ved siden af Sonny. Den unge dame til venstre hedder Chérie]

Helt tilfældigt falder jeg over en artikel i Journalisten om “Beatmusikkens førstedame”, Helle Helmann, der fyldte halvfjerds i 2017. Jeg husker hende så nøje fra dengang, hvor hun var ene høne i kurven. Og husker, at hun skrev godt og engageret om den tids musik. Hun skrev i Beat og siden i Politiken. I artiklen siger hun om den tid:

”Det er lidt som at læse i et skoleblad. Jeg var bare en rapkæftet ung pige, der skrev ud i det blå uden at ane, hvad jeg lavede og uden et forbillede. Alt var nyt, og kun få skrev om beatmusik. Det blev ikke regnet for noget dengang og fik heller ikke plads i avisen. Mine interviews med Jimi Hendrix blev nærmest til en note, og det er jo forfærdeligt at tænke tilbage på. Dengang blev rockmusik betragtet som en døgnflue og en dille, der hurtigt ville glide ud igen”

og måske var det ikke på journalistisk højeste niveau, men det var vigtigt at nogen tog beatmusikken alvorligt. Og det gjorde Helle.

Men som jeg tidligere har fortalt, så var Helle ikke den eneste pige, der kastede sig over beatmusikken. Der var en ung pige, der fik lov at konkurrere med hanerne i DRs beatprogrammer. Jeg husker desværre ikke hendes navn,  kun at hun omkom i en trafikulykke kort tid efter at hun var begyndt i radioen. Synd og skam, for det kunne have været spændende at have hende ved siden af Hans Otto Bisgaard, Palle Årslev og de andre fra dengang.

 

Hyldest til Grateful Dead, Jerry Garcia og Robert Hunter: Ripple

6. oktober 2019

Dan Turèll er tilbage

6. oktober 2019

Det er ikke kun Leonard Cohen, der udsender plader post mortem. Også vores egen Dan Turèll har efterladt sig “spoken words”, der nu ser dagens lys (og lyd) i form af en ny plade med titlen Telefon fra afdøde. Og igen er det Halfdan E., der sørger for den musikalske indpakning af Turèlls talestrøm. Pladen, der udkommer i starten af november, indeholder tekster fra halvfjerdserne (bl.a. uddrag af Vangede Billeder) og firserne.

Desværre er der ikke smagsprøver ude, så vi “nøjes” med en gammel sag…