Nyt dansk: Dans & Lær – Grønirisk

13. marts 2012

Bjarke Søballe Andersen, Lars Meiling (tangenter), Andreas Halberg (bas), Frederik Schumann (trommer) og Rasmus Jusjong (slagtøj) udgør københavnerkvintetten Lær & Dans. Bandet, som jeg faldt over hos en anden blogger, har allerede et album på samvittigheden, Havens Fugle. Og som titlen antyder, så har gutterne i bandet noget med fugle. Faktisk har de fået den (skøre) idé at bygge deres dansante, electronica-influerede musik op omkring temaet fugle og båndoptagelser med ornitologer! Således var deres første album bygget op omkring en optagelse med ornitologen Ole Geertz-Hansen.

Senest er kommet en single, “Grønirisk”, hvor den nu afdøde lektor i almen zoologi Poul Bondesen får lov til belære lytterne om grøniriskens karakteristika. Hvor alvorligt Dans & Lær tager det ornitologiske, er jeg lidt i tvivl om. Og det er sikkert også en del af ideen. Men det resulterer i hvert fald en sjov – og meget dansevenlig og iørefaldende – popsang, der giver appetit på mere fra den kant. Jeg håber, jeg kan vende tilbage til deres andet album, som er på trapperne.

Jeg vil godt gå så langt som til at hævde, at Dans & Lær er et originalt indslag i ny dansk musik. Men bedøm selv – her er deres video til “Grønirisk”. På bandets hjemmeside kan du i øvrigt se og høre mere med Lær & Dans.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

495 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62