Nyt Dansk: Kasper Wagner & Det Bedste Orkester

14. marts 2012

The Pogues møder dansktoppen. Eller De Gyldne Løver møder en tidlig Shel Silverstein-fortolkende Povl Dissing. Eller…  Associationerne står i kø, når man lytter det løsslupne, selvbevidste orkester Kasper Wagner & Det Bedste Orkester.

Gruppen, der ud over Kasper består af Emil Øhlers (guitar, mandolin m.m.), Rasmus Bauner (guitar), Rune Jakobsen (bas) og Frank Kruse (trommer), debuterer med det, man nu om stunder kalder en dobbeltsingle, dvs. en single med to numre (hvilket i de gamle vinyldage blot var en – single). I sangene tager Wagner fat på mandens problematiske status i vor tid og slår et slag for vores ret til at være drengerøve. Sangen “Baam Baam Baam”, der med sit omkvæd (Baam Baam Baam…) og i det hele taget godt kan minde om Mabels gamle Melodi Grand Prix-landeplade, “Det siger BOOM BOOM”, handler om en 1.g’ers forelskelse i en 3.g-pige. Ved synet af hendes pæne ben og hvide tænder kommer hjertet til at banke i kroppen på den unge mand (Baam Baam…). Og den unge mand forsøger med held at kurtisere den udkårne ved skolefesten. En lille let genkendelig, såre banal historie, som afleveres med smittede spilleglæde og humor.

Det andet nummer – “Med i bad” – handler om en ung mand, der på sin nyindkøbte cykel cykler hen til sin veninde, som har inviteret ham med i bad. Pigen er smuk som Elvis’ Cadillac anno 1956, men det, der tæller er det der bad – og hvad deraf følger på lagenet. Som den første sang er det et nummer med gang i den. Og igen en sang, der vil trække på et genkendelsens smil.  Der er budt op til dans på den lokale bodega eller den lokale festival.

Med sine sørgmuntre, humoristiske sange om drenge, der vil forblive drenge i nyfeminismens tid, er Kasper Wagner & Det Bedste Orkester et opløftende bekendtskab, hvor rock forener sig med baggårdsmusikalsk folkelighed. Ja, en slags nudansk pendant barndommens baggårdsmusikanter eller  til The Pogues. Det skal blive sjovt at følge dem, når de – om ikke så længe – debuterer med et helt album.

Jeg har ikke lyd til den nye single – men på denne video kan du få et indtryk af, hvad Kasper og Co. står for.

4 kommentarer

 1. Gowings kommentarer:

  Det ku’ godt bli’ godt ‘live’ en dag…

 2. capac kommentarer:

  @Gowings: Ja, Kasper Wagner & Det Bedste Orkester er som skabt til en festlig aften i byen.

 3. Thomas Haugaard Jensen kommentarer:

  De får mig til at tænke på hedengangne Roben og Knud

 4. capac kommentarer:

  @Thomas Haugaard Jensen: Ja, og Kim Larsen, Hasse og William, Steppeulvene og meget andet.

Skriv en kommentar

866 har læst indlægget