Skyldige glæder: Nina Simone

1. maj 2010

Da jeg her til formiddag drog af sted til den jyske hovedstad for at fouragere til den lokale afdeling af “sultens slavehær”, kom jeg tilstrækkeligt nær på en af de tilbageblevne pladebutikker til at få en af de mange opsamlingsplader med Nina Simone med hjem til samlingen. En norsk opsamling med titlen A Collection of her finest Moments (Universal/Verve). Den kunne såmæn lige så godt have heddet Greatest Hits, Best of eller noget i den dur. 18 af hendes mest kendte sange – med My Baby Just Cares For Me på toppen. Jeg har altid haft en faible for den selvbevidste, socialt engagerede, lunefulde og ofte vrisne sangerinde med mahognimørke stemme og særlige blanding af jazzfeeling og pop. Måske en passende musikalsk begyndelse på 1. maj, hvor jeg ikke skal til demo, men nok synes, at der er god grund til at knytte næven og tænke solidariske tanker…

2 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Ja, musik med mening eller skulle jeg sige en holdning, det savner man.

  2. capac kommentarer:

    @Donald: Ja, uden at det nødvendigvis bliver parolemusik….

Skriv en kommentar

194 har læst indlægget