Prince – 20Ten

Author:

Det forlyder, at hans lavhed Prince vender tilbage til Danmark for at give koncert i Herning, der jo kæmper med Horsens om at være Jyllands førende koncertby. Og meget passende har jeg fået fat i et eksemplar af Princes seneste album 20Ten.

Som bekendt er den ikke i almindelig, traditionel distribution, fordi Prince ikke tror på hverken internettet og pladeselskaberne, men kun på sig selv og så Jehova. Pladen er udkommet som tillæg til diverse aviser og blade, og jeg måttet omkring Frankrig for at få fat i pladen. Det franske tidsskift Courrier International havde den – og et stort interview med hovedpersonen.
På pladen spiller Prince de fleste instrumenter selv, men får hjælp af Marceo Parker, Greg Boyer og Ray Monteiro, der spiller diverse blæseistrumenter, og Liv Warfield, Shelby J & Elisa Dease, der tager sig af de lækre, swingende backingvokaler.
Pladen har allerede fået flotte anmeldelser i udlandet, hvor den er blevet kaldt den bedste Prince-plade siden dobbeltalbummet Sign’ O Times, der udkom for 23 år siden.

I hvert fald er det et album, der viser Prince fra hans bedste sider. Det vil sige, den viser den musikalske spændvidde hos ham. Der er decideret funky dansenumre som fx det stinkende, småliderlige “Sticking Like Glue”, hvor man høre indflydelsen fra trendsætterne i Earth, Wind and Fire, Parliament og Funkadelic, og som godt kan minde en om det gamle hit “Kiss”. Og der er langsomme, bløde ballader som “Future Soul Song”, der netop står i dyb gæld til tressernes lækre vokalsoul (Marvin Gaye).

Men selv om Prince er en talentfuld eklektiker, der stjæler fra musikhistoriens store farverige bolsjepose og lader sig inspirere i alt fra Jimi Hendrix’ stilskabende guitarspil til den moderne raps snakkesalighed, så er han først og fremmest sin egen med sit eget romantisk-erotiske univers, hvis grænser er soveværelsets og diskodansegulvets grænser. Det kan godt være, at Prince er blevet Jehovas Vidne, men musikalsk befinder han sig stadigvæk i Boogie Wonderland og tilstødende områder. Og heldigvis for det.

Act of God
PS. Selv om Prince forsager internettet og alle dets handlinger, så undslipper han (selvfølgelig) ikke. Fans skal nok sørge for smagsprøver, se bare her.

2 thoughts on “Prince – 20Ten”

  1. Hej!
    Tak for en god artikel, og fordi du nævnte nummeret future soul song – tror lige jeg er blevet en lille smule forelsket:o)
    Hvordan fik du gennem den franske avis fat i albummet? Mit franske er noget nær ikkeeksisterende, desværre.. Håber du kan hjælpe..

    På forhånd tak:o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *