Er Helge Sander “dum” eller?

24. februar 2011

“Jeg er helt rystet. Man skal næsten ikke tro, at det her var Danmark. Man må snart spørge, hvor dum kan Helge Sander være? Hvis regeringen ikke selv vil søsætte en uafhængig undersøgelse, så må vi gøre det, når en ny regering kommer til. Bare så vi kan få ryddet op i det her, siger Marianne Jelved.
Men måske er det for let blot at afskrive Sanders rolle i Milliona Pengekowa-sagen som dumhed. Et andet godt bud ville være: kynisme.
Sagen ruller videre – og selv rektor Hemmingsen synes at Sanders rolle må vække undren: Sander truede universitetet i Penkowa-sagen. Sagen kører ufortrødent videre…

7 kommentarer

 1. Thomas Haugaard Jensen kommentarer:

  Spørger du virkeligt i fuldt alvor om hvorvidt Helge Sander er dum ????

  Det interessante spørgsmål er vist hvilken kæmpe tjeneste skulle Fogh betale ved at hive Helge sander ind som minister.

  Jeg har hørt fra temmelig pålidelig kilde hørt at grunden til at det blev videnskabs minister var at det var der han kunne gøre mindst skade.

 2. AagePK kommentarer:

  Jamen, foruden alt muligt andet grimt, så er Sander OGSÅ dum: på daværende tidspunkt var Penkowa suspenderet p.g.a. den unævnelige sag; Penkowas sagfører for jo rundt og fortalte Gud og hvermand, at det kunne få retslige og karrieremæssige efterspil, hvis man spurgte til eller talte om, hvad man vidste. Så Sander måtte ikke spørge, uanset hvad, og Hemmingsen måtte ikke udtale sig, uanset til hvem. Selv om Helge åbenbart var på fornavn med Ralf, og derudover åbenbart følte sig højt hævet over al anstændighed eller jura.

 3. capac kommentarer:

  @Thomas: I hvert fald kan jeg se og læse, at de fleste andre kommentatorer – du og Aage inklusive – ikk er i tvivl om, at han er dum.

 4. Henny kommentarer:

  Han virker just ikke som den hurtigste knallert pÃ¥ molen, men jeg tror nu ikke, han er dummere end folk flest. Derimod lider han efter min mening af den samme magtfuldkommenhedssyge som flere af de andre ministre og mf’ere fra regeringspartierne og deres “støtteparti”. De tror efterhÃ¥nden, at de kan slippe af sted med hvad som helst!

 5. capac kommentarer:

  @Henny: Jeg kunne ikke have sagt det ret meget tydeligere!

 6. forbipasserende kommentarer:

  Capac, har du skrevet dagens leder i Politiken?

  http://politiken.dk/debat/ledere/ECE1207561/penkowa-sagen-er-et-symbol-paa-regeringens-uddannelsespolitik/

  ;)

 7. capac kommentarer:

  @forbipasserende: Så har jeg i hvert fald ikke fået betaling for det! :) Men du har selvfølgelig ret i, at jeg for længe siden har foreslået, at Penkowa-sagen skulle ses som en konsekvens af den førte uddannelses- og universitetspolitik.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

404 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62