En af rockens “gale” trommeslagere dokumenteret : Ginger Baker – “Beware of Mr. Baker”

15. marts 2012

Jeg tror ikke, at trommeslageren i The Muppet Show, "Animal", er opstået ud af den blå luft. Han er uden tvivl modelleret over rækken af trommeslagere, der har kombineret et flamboyant spil med en særpræget personlighed. The Whos Keith Moon er berømt og berygtet for at lade galskaben få udløb både bag trommesættet og i privatlivet. En anden aparte personlighed er Ginger Baker, der er mest kendt for sin tid i Cream og Blind Faith. Hvad man end måtte mene om disse to trommeslageres spillestil, så er der ingen tvivl om, at de var med til at bringe trommeslageren frem i lyset – og hver på deres måde er de blevet inspirationskilder for efterfølgende trommeslagere.

Ginger Baker har været genstand for en ny dokumentarfilm af Jay Bulger, Beware of Mr. Baker, hvor såvel kunstneren som personligheden Baker portrætteres. Den vandt en fornem pris ved SXSW-festivalen for nylig. Her kan du se traileren til filmen.

Trommesolo fra mr. Baker – Cream "Toad"

Skriv en kommentar

843 har læst indlægget