Just because – Elvis Presley

16. marts 2012

Bruce Springsteens beskrivelse af Elvis Presleys betydning – for forløber for den seksuelle frigørelse og borgerrettighedsbevægelsen – fik mig til at finde en gammel EP frem fra gemmerne. Og tankerne løb tilbage til dengang, jeg købte den i Jaspers lille pladebutik i Strandbygade i Esbjerg (se nedenfor).

Der er tale om en tysk presning fra ca. 1964 (passer meget godt, for jeg fik min lille rejsegrammofon i 1963), bestående af fire numre, "Just Because" (Bob Shelton, Joe Shelton, Sid Robin) og Faron Youngs "Is It So Strange" på A-siden; og "(Now And Then There’s) A Fool Such As I" (Bill Trader) og "I Need Your Love Tonight" (Bix Reichner*, Sid Wayne) på B-siden. Alle indspilninger fra årene 1954-58, Elvis’ formative år.

Jeg tvivler på, at unge i dag vil kunne høre det frigørende potentiale, der ligger i Elvis’ kropslighed – en kropslighed, der også sætter sig igennem hans sang. Men dengang kunne jeg høre, uden at forstå en bønne af det hele, at det var musik, der forrykkede den verden, jeg levede i. Og når jeg igen lytter til Elvis fra den periode, så er det lidt som at høre verden åbne sig igen…

Skriv en kommentar

785 har læst indlægget