Spinkelman – Hole in your Soul – spinkle sange og spøjse lydbilleder

7. maj 2012

Fra skrivebordet kigger en ung, skægget, lidt flippet Paul McCartney i hjemmestrikket slipover op på mig fra coveret på musiktidsskriftet Uncuts juninummer. Og måske er det et tilfældigt sammentræf, at Spinkelmans nye EP Hole in your Soul, der snurrer på cd-afspilleren, minder mig om netop den unge Macca, der efter The Beatles’ opløsning, skulle genopfinde sig selv som musiker og pladekunstner og gjorde det med de to rustikke og alt andet end polerede album McCartney og Ram.

Selv om Spinkelman, hvis borgerlige navn er Warren French, ikke – eller i hvert fald kun forbigående – lyder som McCartney i hjemmestudiet på sit skotske landsted, så er der noget af den samme feeling og attitude over Spinkelmans plade.

I lydbilledet er vi behageligt langt væk fra de højteknologiske studiers anonyme og pletfrie lyd. I stedet kan man høre lyde af hjemmestudie og gør-det-selv-stemning. Fokus er på de enkle sange, der er centreret om Spinkelmans stemme og guitaren – men indspilningerne er også præget af en glæde ved pudsige indfald som fx den indledende metalliske spilledåseudgave af Mendelsohns velkendte “Bryllupsmarch”. I det hele taget er der en mccartneysk glæde ved spøjse og skæve lyde, der som krydderier gør de små sange til unikke stykker. Måske er det i virkeligheden her associationen til gamle Beatle kommer ind for denne lytter.

De fem sange på pladen kredser tekstligt om livet og kærligheden og svinger musikalsk mellem den åbenbart uomgængelige melankoli og varm, drømmerisk glæde. Det er en rigtig lytteplade, Warren og hans musikalske ledsagere – Spinkelchild (gt.,glockenspiel, banjo m.m.), Iben Foss (kor), Jan Risager Heindorff (bas og tangenter), Frederik Emilj Bjørløw (trommer), Søren Hansen (orgel og Würlitzer) og Tåke Jakob Jensen (Squeezebox) – har begået. En af den slags, der – som fx Pete Townshends og Ronnie Lanes Rough Mix – egner sig vældig godt til et par store hørebøffer eller et intimt spillested inde i storbyen. Det skal blive spændende at følge Spinkelman og se, hvad han kan få ud af albumformatet. Hermed anbefalet dem, der sætter pris på den slags plader.

EP’en udkommer i dag på Gateway Music

2 kommentarer

  1. Warren French kommentarer:

    Hej jeg kan ikke få noget igennem til din email address mr.capac_snabela_gmail.com
    Kan du hjælp mig (=

    Vh Warren.

  2. capac kommentarer:

    mr.capac@gmail.com

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

621 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62