Capac anbefaler: The Leisure Society – The Fine Art Of Hanging On

14. april 2015

Britiske The Leisure Society er bygget op omkring sangskriveren Nick Hemming og multi-instrumentalisten og produceresn Christian Hardy. Og med deres nye og fjerde album The Fine Art Of Hanging On må tiden være inde til for alvor at bryde ud af undergrunden og vinde et større mainstreampublikum.

Som albumtitlen antyder, så er der tale om en slags conceptalbum eller i hvert fald en tematisk sammenhængende plade, der med sin kvasi-optimistiske budskab bryder lidt med tidsåndens dyrkelse af det mismodige og melankolske. En nær vens død af kræft er vist det konkrete udgangspunkt for pladen. Og endnu engang må man sande, at bevidstheden om døden nogle gange er den bedste medicin mod mismod og tristesse.

Livet skal gå videre. Trods alt og trods død og elendighed. Hold fast – hold ud. For selv om sangen drejer sig både om modernitetens ensomhed og vor dødelighed som mennesker, så er der på trods af dette en optimistisk greb om livet som mulighed, bare vi holder fast og ud ved det. Og det forekommer både at være opløftende og befriende i forhold til al tidens mismod.

Og opdriften sikres ikke mindst af sangene, der er let og luftig indie-pop-rock med elementer af moderne folk. Mike Hemmings synger med sin lyse og smukke mandestemme, der undertiden kan minde lidt om canadieren Ron Sexsmith og om Rufus Wainwright, og omfavner varmt de iørefaldende sange, der løftes op af lette guitarriffs, fængende toner fra det opretstående klaver og passende doser fra blæserne. The Leisure Society har med denne plade fundet deres eget personlige, sammensatte udtryk, der ikke rigtig ligner noget andet og derfor må have en fair chance for at slå an hos indie-pop-rockens brede lytterkreds. Hermed anbefalet.

The Leisure Society. The Fine Art Of Hanging On. Full Time Hobby. Udkom d. 13. marts

Skriv en kommentar

156 har læst indlægget