Capac anbefaler: Eivør – Bridges

20. september 2015

Selv om den færøske sangskriverske, sangerinde og musiker Eivør (Pålsdåttir) kun er i starten af trediverne, så har hun allerede et betragtelig produktion bag sig. 15-16 album er det blevet til, siden hun debuterede med albummet Eivør Pålsdåttir i 2000.

Det er altså blevet til godt og vel et album om året, hvilket er ganske imponerende.Udgangspunktet for Eivør var den klassiske færøske sangskat, som hun supplerede med sine egne sange og arrangerede med inspiration fra såvel folkemusik som jazz. Siden har Eivør bevæget sig mod et mere kontinentalt, ja universelt, udtryk, der uden på nogen måde helt at slippe det folkemusikalske udgangspunkt har suget til sig af vor tids, moderne udtryk.

Ikke mindst har den moderne electronica sat sig mærkbare spor i musikken.Et godt eksempel er titelsangen på det nye album Bridges. En sang om broerne – i konkret og overført betydning – vores liv. Med sin angeliske, meget smukke og forførende stemme synger Eivør akkompagneret af sig akustiske guitar og peu a peu væves der lag af diskret electronica og stilfærdig rock ind over lydbilledet, så folkudtrykket bliver transformeret til et moderne popamalgam af af tidens elektroniske toneklange. Ja også Eivørs musik er en moderne hybrid, der er farvet af både sit geopolitiske udgangspunkt og den globale musikalske påvirkning, vi er blevet udsat for de seneste årtier. Og på Bridges har Eivør fundet en delikat balance mellem folkudtryk og moderne lydflader fra jazz, klassisk, electronica og meget mere.Bridges er, som titlen antyder, en positiv plade, der tematisk beskæftiger sig med det, der knytter os sammen og forbinder os til den verden, vi lever i. Og pladen kan godt ses som en arvtager af den lange tradition af singer-songwriter-kunst, der siden de gyldne tressere har leveret livsbekræftende sange til den verden, der altid har været af lave og måske er det mere end nogensinde før – nu. Moderne voksen pop med stærk appel til alle, der sætter pris på solide, iørefaldende og vedkommende sange fremført på et højt musikalsk niveau og med en stemme, der er af en anden verden. Hermed anbefalet uden forhold.

Eivør. Bridges. Produceret af Eivør og Tråndur Bogason. Tutl. Udkom d. 18. september

 

Â

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

429 har læst indlægget
15,006