Hans Jørgen Schanz fylder 60

2. februar 2008

På min bogreol står et eksemplar af bogen Til rekonstruktion af kritikken af den politiske økonomis omfangslogiske status. Idéhistorikeren Hans Jørgen Schanz’ magisterkonferens. Den udkom det år, jeg som grøn student begyndte på universitetet. I 1973. Og den blev hurtigt et centralt værk – eller rettere: det centrale værk – i det der siden hen blev kaldt “universitetsmarxismen” og “kapitallogikken”. Det var hård læsekost for en uprøvet studenterhjerne som min. Lidt hjalp det dog, at Jørgen K. Bukdahl havde skrevet et længere efterord, hvor han ‘oversatte’ den lange titel til forståeligt dansk og ikke uden humor forklarede, hvad Schanz ville med sin konferens.
I dagens Information kan man læse en længere artikel om Schanz, der fylder 60. Slagtersønnen fra Als er stadigvæk på institut for idéhistorie, hvor han er professor og forelæser for nye generationer af idéhistorikere. Til lykke med dagen.

3 kommentarer

  1. filoffen kommentarer:

    Det var en hyggelig dag. Der var masser af foredrag. Jeg fik spurgt et par oplægsholdere, om vi skal til at læse Marx igen. Hauge vrøvlede. Schanz takkede. Der blev drukket vin.

  2. capac kommentarer:

    @Filoffen: Og hvad svarede de på dit spørgsmål?

  3. filoffen kommentarer:

    De svarede selvfølgeligt “Ja” :-)

Skriv en kommentar

476 har læst indlægget