En dreng fra Tupelo: halvtredsernes Elvis – komplet (?)

8. juni 2017

Det er ikke, fordi det skorter på udgivelser af Elvis Presleys legendariske halvtredserindspilninger. Indtil flere bokssæt kredser om The Kings initiale rockperiode – og med god grund. Det er i rocksammenhænge essentielle indspilninger, man ikke kommer uden om som rockelsker.

Men man er åbenbart endnu ikke kommet helt til bunds i disse optagelser. For nu kommer endnu et bokssæt med (genbrugs)titlen Elvis Presley A boy from Tupelo – og den nok så interessante undertitel The complete 1953-1955 recordings. Ud over indspilningerne fra Sun studierne skulle boksen indeholde optagelser fra tiden før – ikke mindst de legendariske acetatoptagelser fra juli 1953, “My happiness” og “That’s when your heartaches begin” – radiointerviews med mere. Ialt 85 skæringer, fordelt over tre CD’er. Well, man skal nok være hard core Presley-fans for at hoppe på den udgivelse. Den danske Elvis-arkæologi og -kender Ernst Mikael Jørgensen står for udgivelse, og det borger for kvalitet og arkivalisk dybde.

Læs Torben Billes omtale af den første udgave af A Boy from Tupelo – her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

144 har læst indlægget
14,803